Keitech
Bullets Purple Bullets Green 19 mar 2013
  • Postat de: Petre German

  • Publicat in: Blog Pescuit

Keitech

Anii ’90 au insemnat aparitia pe piata halieutica romaneasca a momelilor soft. Gama foarte redusa de modele – spinnangii veteranii isi aduc aminte cu siguranta ca singurele optiuni erau shadurile simple sau  gruburile, Mann’s sau Mr. Twister – a inceput sa se largeasca incet-incet, ajungand astazi la o varietate care de multe ori ii pune in dificultate chiar si pe cei mai experimentati pescari ajunsi in fata rafturilor cu naluci suple.

K01

Dupa ce vreme indelungata am avut de ales intre “plastice” europene (unele produse chiar in Romania), americane sau chinezesti, in ultimii ani, produsele japoneze - apreciate de catre majoritatea pescarilor drept cele mai  bune naluci din categoria soft – si-au facut pas cu pas loc pe piata romaneasca. Din ce in ce mai multi pescari (din care recunosc ca fac si eu parte) folosesc cu precadere naluci soft japoneze. Pentru ca este suficienta o simpla atingere cu mana a unei astfel de naluci pentru a intelege care este diferenta de calitate fata de nalucile suple cu care eram obisnuiti pana de curand.

K02

Printre noutatile 2013 lansate pe piata autohtona de catre Big Fish (www.bigfish.ro) am regasit si softurile Keitech. Cunosteam aceste naluci de ceva vreme, iar cu modelul Swing Impact Fat am si pescuit anul trecut cu rezultate foarte bune atat la salau cat si la bibani capitali. Pe langa modelele Swing Impact si Swing Impact Fat, care erau deja binecunoscute de multi pescari de spinning de la noi, in rafturile Big Fish am regasit si un model pe care il remarcasem  de curand pe site-urile americane, dar pe care nu am apucat sa-l testez in trecut: Keitech Easy Shiner.

K03

Easy Shiner este un shad cu profil slim de 7,5cm si cu vibratie fina, iar datorita configuratiei si calitatii materialului din care este realizat, codita de forma ovala intra in balans de la cea mai mica viteza de recuperare. Pentru un plus de atractie, forma realista a lui Easy Shiner este dublata de impregnarea cu atractant cu miros foarte puternic.

K04

Toate aceste caracteristici il recomanda pe Easy Shiner drept o naluca foarte buna pentru inceputul de sezon. Am vrut sa-mi confirm aceasta banuiala si am testat –o de curand intr-o partida la salau de circa doua ore pe un lac din apropierea Bucurestiului. Easy Shiner nu mi-a inselat asteptarile si mi-a adus in lanseta primii pesti din 2013. Incercati-l cu incredere si cred cu tarie ca nu va mai lipsi niciodata din cutia voastra cu naluci soft!

K05