Lansete din Tara Soarelui Rasare - Tailwalk

Lansete din Tara Soarelui Rasare - Tailwalk

 

Nu mai este un secret faptul ca in Japonia se nasc cele mai performante scule si auxiliare atunci cand vorbim despre pestii rapitori. De departe, vom regasi pasiunea niponilor ascunsa in produsele carora le dau viata. E ca si cum o parte din sufletul creatorului ramane captiv in obiectul care i-a animat gandurile. Interesant este nu obiectul in sine, ci faptul ca producatorii din Tara Soarelui Rasare au dezvoltat o adevarata cultura atunci cand vine vorba de noi game care sunt propuse consumatorului din intreaga lume.

 


De la insemne si citate, pana la simboluri ale caselor cu rang inalt din societatea nipona ori din folclorul popular, in palmaresul japonez vom gasi intotdeauna ceva aparte, ceva unic gravat pe lansete sau mulinete. Iata ca la startul sezonului de pescuit 2018, in Romania se poate gasi o noua familie de astfel de produse intr-o gama generoasa, completa si accesibila. Tailwalk aterizeaza oficial din Japonia direct pe rastelurile si rafturile magazinului BigFish, in premiera nationala.


Povestea mea incepe cu doua luni mai devreme, cand am luat contact cu una din cele trei game ale producatorului nipon, o gama dedicata exclusiv bass-ului, dar care prin concept si caracteristici se pliaza ca o manusa in pescuitul salaului european.
Alegerea mea pentru acest start de sezon s-a materializat in doua forme distincte din punct de vedere constructiv: spinning si baitcasting. Am optat pentru o lanseta fina din gama medium light (ML) - BACKHOO RISE S702ML din sectiunea spinning si un model cu rezistenta sporita avand ca tinta clasa de naluci reactive si naluci soft de gramaje mari in zona de baitcasting prin BACKHOO RISE C672MH. Familia tinta, BACKHOO din gama niponilor Tailwalk se caracterizeaza prin senzitivitate si fidelitate ridicata in transmiterea atacului, rezistenta si greutate redusa gratie retetei unice de fabricare a blancurilor.

Dotate cu auxiliare Fuji - atat inele, cat si mandrina, aceasta familie scoate capul in lume din fabricile chinezesti, iar calitatea finisajelor nu lasa de dorit absolut deloc, spre surprinderea mea. Au urmat sedinte de pescuit menite sa imi aduca informatii despre cele doua produse, care, desi asa cum am spus, sunt oarecum la poli opusi, acopera o gama mare de posibilitati. Sa nu uitam ca intre ML si MH exista M (medium) si ascendenti in zona de Light si Heavy conform alegerilor facute de mine. 

 

 

BACKHOO RISE S702ML
Prima partida a insemnat spinning ML, avand ca tinta salaii rezidenti ai lacului Tancabesti. Exemplarele capturate au inregistrat o medie de 56 spre 60 de centimetri, cu ansamblu naluca-jig de 12 grame. Am remarcat inca de la primele lansari senzitivitatea acestui model. Am simtit fara nici un dubiu naluca in evolutie de fiecare data. Mi-a atras atentia in schimb faptul ca lanseta transmite informatii suplimentare pe langa atac si oarecum selectiv. Nu evidentiaza contactul cu substratul asa cum se intampla la alti producatori intr-un mod constant si liniar. Evidentiaza agresiv pietrele si bolovanii. Atat. Poate fi bine, dar poate fi si rau in acelasi timp. Depinde strict de modul de abordare si tipologia substratului. Marind gramajele jig-ului in zona de peste 7, am reusit sa "prind" in blanc toate semnalele dorite. Gumele mari au tendinta de a frana in cadere ansamblul pescuit. O lanseta fina ar trebui sa reactioneze. Reactioneaza! Daca guma atenueaza contactul jig-ului cu substratul, blancul nu primeste nimic. Caderile moderate nu m-au "deranjat" si astfel am reusit sa identific rapid zonele cu piatra, unde am obtinut si o rata de prezentari mai mare. Dupa cum spuneam, reteta este in mana pescarului. Adaptabilitatea acestuia ramane un subiect actual.

Pana la finalul zilei am inregistrat suficiente capturi si ZERO ratari. Atacul vine ca o explozie in mana atunci cand apare. Urmatoarele doua secunde sunt decisive. Trebuie sa intepi. Modelul pescuit de mine pot spune ca mi-a oferit in anumite cazuri putin peste cele doua secunde critice. Acel "putin" a facut diferenta intre captura si ratare. 

 

 

BACKHOO RISE C672MH
Chiar daca este un Medium Heavy, tot vrei sa stii (in cazul meu cel putin) cat de fina este lanseta, cat de bine iti va reda atacul, cum va oferi informatii despre zona in care pescuiesti. Obiectivul setat al acestei partide a insemnat strapi. Strapi de 30-40 de centimetri. Grameje si gume mici. Ansamblul total 8-9 grame. De fiecare data merg cu drag pe malurile lacului Darvari La Pod atunci cand am de descifrat o lanseta, o naluca sau un fir. Toate au legatura intre ele. De data aceasta vin cu un proiect indraznet. Cu "tancul" peste infanterie. Este totusi un setup din alta liga pentru strapi. Dar printre strapi si nu de putine ori, pe malurile acestui lac am avut intalniri cu exemplare de somn a caror greutate a variat intre 2 si 4 kg in cazul meu. O oarecare explicatie la limita bunului simt am. Dar nu este suficienta. Ramane de vazut cum se va comporta lanseta mea.


Primele lansari au fost timide. O urma de indoiala m-a bantuit in acest start de partida. Toate astea pana la primul atac. Pentru un MH am simtit mai mult decat era cazul. "Ciocanelul" venit nu a fost iertat. Sunt convins ca au mai existat si alte tentative venite din partea pestilor, dar care nu au fost receptionate. Nu am plecat cu gandul ca trebuie sa simt tot ce trage. Este clar un echipament pentru alti pesti din punct de vedere al taliei si alte naluci. In schimb, cele doua exemplare capturate mi-au asigurat confortul psihic pentru adevaratul test ce avea sa vina. Salai apatici, maraiti in conditii de presiune: Lacul Sarulesti - Cupa Relax Trophy. 

 


Aici m-am descurcat cum nu se poate mai rau...Doar in doua din cele trei zile eu si colegul meu de echipa ne-am facut pestii. O tactica gresita de abordare a locurilor ne-a costat enorm. Naluci au fost, echipament dupa cum am scris a existat. A lipsit inspiratia. Total. Pot spune ca alaturi de lansetele despre care va relatez am mai avut si alte modele in barca. Evident, au fost pescuite. Privind lucrurile din prisma greselii si abordarii eronate, pot spune ca salvarea "morala" a echipajului cu numarul 56 a venit din partea celor doua lansete despre care am vorbit. 

 


In aceste trei zile am pescuit in proportie de 80 % cu MH-ul, in vreme ce "wingman-ul" meu Marius Florea a pescuit exclusiv cu ML-ul. Sau aliniat planetele in a treia zi si o chimie si-a facut aparitia in echipa noastra. Am comunicat mai bine, am fost rationali si in mijlocul ultimei manse, in 15 minute, ne-am facut pestii. Desi am pierdut din punct de vedere competitional, a iesit bine la final. Bine pentru ca, dupa vorba din popor, Dumnezeu nu numai ca ne-a dat, dar de data asta ne-a bagat si in traista....
Merita sa vizitati FIZIC magazinul BigFish pentru o intalnire cu gama TAILWALK. 

 

 

Pentru achizitia lansete Tailwalk va recomandam sa incercati AICI 

Magazinul Big Fish este distribuitor oficial in Romania pentru produsele Tailwalk AICI